PUNJENI PATLIDŽAN: Savršen ručak za posne dane! (RECEPT)

PUNJENI PATLIDŽAN: Savršen ručak za posne dane! (RECEPT)
Foto: Igy the cook

Prava posna jela su neverovatno zdrava i balansirana


Sastojci:

1 praziluk

1 luk

3-4 patlidžana

100 gr pirinač

maslinovo ulje

50 gr suvog grožđa

200 ml vode

so i biber

6 kašika paradajz pirea


Priprema: 

Isecite patlidžan na pola, izvadite sredinu, pomazite uljem i stavite u rernu na 200c - 20 minuta. Luk i praziluk izdinstajte, dodajte isečeno meso od patlidzana, dinstajte 15 minuta. Stavite suvo grožđe, pirinač,posolite, pobiberite i nalijte vodom. Kuvajte 20 minuta.

Izvadite patlidžan iz rerne, nepunite nadevom, stvite preko pradajz pire i zapecite u rerni 20 min - 200 C.

(stil.kurir.rs)

Primjedbe

Popularni postovi

NAJUKUSNIJA ČOKOLADNA TORTA

Hleb bez glutena sa kokosovim brašnom

2 jaja, čašu jogurta i šaku orašastih plodova - pomešajte kašikom i pecite. Tako jednostavan, a postaje nevjerovatno fini i hrskavi kolač