Piletina na žaru sa salatom od rajčice i krastavaca

Piletina na žaru sa salatom od rajčice i krastavaca
Piletina na žaru sa salatom od rajčice i krastavaca


Nivo: Lako
Ukupno: 23 min
Priprema: 15 min
Kuhanje: 8 min
Prinos: 4 porcije

Sastojci:

Salata:

1 češanj češnjaka

1 kašičica soli, plus još po ukusu

1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1/4 limuna, sok (oko 1 žlica)

1 šalica rajčice narezane na kolutiće

1 krastavac, neoguljen, razrezan po dužini i narezan

3 paprike, mljevene

1 kašika nasjeckanog svježeg kopra

Svježe mljeveni crni biber


Piletina na žaru:

4 pileća paillarda (scaloppini),

Sprej od maslinovog ulja

Svježe mljeveni crni biber


Uputstva
Razbijte češanj bijelog luka, pospite 1 kašičicom soli i ravnom stranom velikog noža, zgnječite i namažite grubom pastom. Stavite pastu od belog luka u veću posudu i umiješajte maslinovo ulje i limunov sok. Dodajte paradajz, krastavac, feferončine i kopar i bacite. Dajte nekoliko izdašnih meljava crnog bibera. Bacite ponovo i ostavite sa strane.

Zagrijte grill tavu ili tavu koja se ne lijepi na srednje jaku. Pileće pajale lagano poprskajte maslinovim uljem i začinite solju i crnim biberom. Piletinu pecite na žaru, po potrebi u serijama, kako biste izbjegli gužvu u tavi, okrećući jednom, dok se ne skuha, oko 2 minute po strani. Stavite svaki pajac na tanjir i poslužite preliven salatom od paradajza i krastavaca.

Primjedbe

Popularni postovi

NAJUKUSNIJA ČOKOLADNA TORTA

2 jaja, čašu jogurta i šaku orašastih plodova - pomešajte kašikom i pecite. Tako jednostavan, a postaje nevjerovatno fini i hrskavi kolač

Hleb bez glutena sa kokosovim brašnom