Mekani božićni kolačići - RECEPT

Meko izrezani šećerni kolačić koji koristim godinama. Prije pečenja posipam šećerom u boji.

Mekani božićni kolačići

Sastojci

3 ¾ šolje brašna za sve namjene

1 kašičica praška za pecivo

½ kašičica soli

1 šolja margarina

1 ½ šalice bijelog šećera

2 jaja

2 kašičice ekstrakta vanilije



Uputstva

Korak 1
Prosijte brašno, prašak za pecivo i sol, ostavite sa strane. U velikoj posudi pomiješajte margarin i šećer dok ne postanu lagani i pahuljasti. Umutite jedno po jedno jaje, a zatim umiješajte vaniliju. Postepeno umiješajte prosijane sastojke dok se potpuno ne upije. Pokrijte tijesto i ohladite 2 sata.

Korak 2
Zagrijte rernu na 200 stepeni C. Podmažite listove kolačića. Na čistoj pobrašnjenoj površini razvaljajte male porcije ohlađenog tijesta. Izrežite oblike rezačima kolačića.

Korak 3
Pecite 6 do 8 minuta u prethodno zagrijanoj rerni ili dok rubovi jedva ne porumene. Uklonite s listova kolačića da se ohlade na rešetkama.



Primjedbe

Popularni postovi

NAJUKUSNIJA ČOKOLADNA TORTA

2 jaja, čašu jogurta i šaku orašastih plodova - pomešajte kašikom i pecite. Tako jednostavan, a postaje nevjerovatno fini i hrskavi kolač

Hleb bez glutena sa kokosovim brašnom