Odličan i zdrav kukuruzni kruh

Ovaj recept za kukuruzni kruh ne sadrži ulje, a vrlo je, vrlo dobrog okusa. Poslužite toplo sa medom, maslacem ili margarinom.

Odličan i zdrav kukuruzni kruh


Priprema: 10 min
Kuhar: 25 min
Ukupno: 35 min
Servisi: 12

Sastojci

1 šolja brašna

1 šolja kukuruznog brašna

¼ šalice bijelog šećera

1 kašičica sode bikarbone

¾ kašičice soli

1 šolja običnog nemasnog jogurta

2 jaja

Uputstva

Korak 1
Zagrijte rernu na 200 stepeni C. Lagano podmažite tepsiju.

Korak 2
U velikoj posudi pomiješajte brašno, kukuruzno brašno, šećer, sodu i sol. Umiješajte jogurt i jaja. Ne miješajte previše, miješajte samo dok se dobro ne sjedini. Sipajte tijesto u pripremljenu tepsiju.

Korak 3
Pecite u zagrijanoj rerni 20 do 25 minuta, ili dok središte hleba ne izviri kada se lagano pritisne.

Kalorije

Po Porciji:
76 kalorija; protein 3g 6% DV; ugljeni hidrati 13,6g 4% DV; masti 1,2g 2% DV; holesterol 31,4 mg 11% DV; natrijum 281,2mg 11% DV.

Prijatno!

Primjedbe

Popularni postovi

NAJUKUSNIJA ČOKOLADNA TORTA

2 jaja, čašu jogurta i šaku orašastih plodova - pomešajte kašikom i pecite. Tako jednostavan, a postaje nevjerovatno fini i hrskavi kolač

Hleb bez glutena sa kokosovim brašnom