Domaća ćureća supa RECEPT

Ovaj recept dolazi iz niza godina igranja u kuhinji. Smatram da dodatak goveđeg temeljca receptu dodaje dubinu obično nežne juhe. Može se koristiti bilo koja vrsta tjestenine.



Priprema: 15 min

Kuhanje: 30 min

Ukupno: 45 min

Količina: 6 porcija

Sastojci

1 kašika maslinovog ulja

1 ½ šalice celera narezanog na kockice

1 ½ šalice mrkve narezane na kockice

1 šolja luka narezanog na kockice

1 kašika sušenog peršina

1 lovorov list

3 šolje goveđeg temeljca

3 šolje pilećeg temeljca

2 šolje pečenog mesa bijele ćuretine

1 kašičica soli

1 kašičica mljevenog crnog bibera

¾ šolje tjestenine

Uputstva

Korak 1

Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri; pirjajte celer, mrkvu, luk, peršin i lovorov list dok povrće ne omekša, oko 10 minuta. Smjesi od povrća dodajte goveđi temeljac, pileći temeljac, puretinu, sol i biber; dovesti do ključanja. Smanjite vatru, pokrijte lonac poklopcem i dinstajte dok se juha ne zagrije, oko 15 minuta.

Korak 2

Umiješajte tjesteninu u juhu i kuhajte dok tjestenina ne omekša, a čvrsta na ugriz, oko 15 minuta.

Kalorije

Po Porciji:

196 kalorija; protein 18,3 g 37% DV; ugljeni hidrati 17g 6% DV; masti 5,7 g 9% DV; holesterol 35,8 mg 12% DV; natrijum 856,9mg 34% DV.

Primjedbe

Popularni postovi

NAJUKUSNIJA ČOKOLADNA TORTA

2 jaja, čašu jogurta i šaku orašastih plodova - pomešajte kašikom i pecite. Tako jednostavan, a postaje nevjerovatno fini i hrskavi kolač

Hleb bez glutena sa kokosovim brašnom